Hlavní obsah

Cizinec na Přerovsku po hádce utloukl k smrti svého krajana

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hranice

Tragicky skončila hádka a následná šarvátka mezi dvěma mladými cizinci v jednom bytě v Hranicích na Přerovsku. Čtyřiadvacetiletý muž utloukl svého stejně starého krajana k smrti. Právo o případu z minulého týdne informoval v pondělí policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Policisté se podle mluvčího dozvěděli o podezřelém úmrtí mladého muže v bytě v Hranicích od zdravotnických záchranářů ve středu 13. ledna dopoledne, k incidentu mělo dojít o den dříve.

„Kriminalisté po ohledání místa činu a zajištění stop zadrželi čtyřiadvacetiletého muže, cizince, kterého podezírali z účasti na smrti zemřelého,“ uvedl Hejtman s tím, že muže zadrželi policisté necelé tři hodiny po oznámení.

Rvačka tří bezdomovců v Olomouci skončila smrtí jednoho z nich

Krimi

Zadržený podle něj zprvu jakoukoliv spojitost s úmrtím krajana popíral. „Postupem času pod tíhou důkazů však kriminalistům vypověděl, že mezi muži došlo k šarvátce,“ konstatoval mluvčí. Národnost mužů policie nesdělila.

Podle prvotních informací měl podle něj poškozený přijít v úterý 12. ledna dopoledne za svým krajanem na návštěvu. „Muži popíjeli alkohol, a přitom se začali hádat. Slovní rozepře vyvrcholila fyzickou potyčkou, po které host zůstal ležet na zemi. Potlučený muž následně na následky zranění zemřel,“ poznamenal Hejtman.

Po krvavém incidentu v pražské ubytovně zemřel muž

Krimi

Cizinec byl obviněn ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti. Hrozí mu až 16 let vězení. Soud akceptoval návrh na vzetí muže do vazby.

„Obviněný byl v minulosti v zahraničí odsouzen pro násilnou trestnou činnost,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám