Hlavní obsah

Chytil mě rapl, hájí se muž, který řidičce po riskantním předjíždění promáčkl pěstí auto

– Klatovy
Právo, pab

Ke klatovskému soudu míří další řidič, který po vyhrocené dopravní situaci neudržel nervy na uzdě. Po Petru Rumanském, který začátkem listopadu dostal podmínku a 18měsíční zákaz řízení za agresivní útok na 39letou řidičku, žaluje státní zástupce za obdobné jednání 54letého muže z jižních Čech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Muž je obviněn z toho, že 25. října v Horažďovicích na jedné z křižovatek pěstí promáčkl auto, za jehož volantem seděla 52letá žena. Šlo o reakci na předchozí předjížděcí manévr, při kterém měl obviněný muž jedoucí v nákladním vozu Avia pocit, že ho řidička ohrozila a mohlo dojít k dopravní nehodě.

Podle jeho verze jej řidička začala předjíždět před horizontem, přes který nebylo vidět. Proto prudce zabrzdil, aby se stačila před něj zařadit. Přitom najel na pravý okraj silnice a málem skončil v příkopu.

„Chytil mě rapl, protože vozidlo bylo čerstvě opravené a hrozilo, že bude znovu poškozené. Čekal jsem, že se řidič za nebezpečné předjíždění nějak omluví, třeba blinkry nebo zvedne ruku. Nereagoval ani na mé troubení a problikávání. Na křižovatce ve městě auto zastavilo, tak jsem vylezl ven a šel řidiči vynadat, že takhle se nepředjíždí. Nevěděl jsem, kdo sedí za volantem,“ popsal policistům obviněný muž, co předcházelo samotnému konfliktu.

Přiznal, že si vzal do ruky kovovou tyč pro případ, kdyby byl řidičem napaden. „Než jsem došel ke dveřím toho vozidla, rozjelo se, a tak jsem vzteky bouchl rukou do zadního blatníku. Byl jsem rozčílený,“ dodal šofér náklaďáku. Svým jednáním způsobil škodu 10 tisíc korun.

Za přečin poškození cizí věci a výtržnictví hrozí muži až dva roky vězení a zákaz řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám