Hlavní obsah

Chtěli jsme sledovat, co se bude dít, řekl mladík o ukrytí atrapy bomby v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nebezpečný nápad měl v únoru 18letý mladík z Prahy spolu se svými kamarády. Podle policie sestrojili atrapu bomby a on ji umístil na Masarykovo nádraží. Chtěli sledovat, co se bude dít. Nyní mu hrozí dva roky vězení.

Mladík umístil atrapu bomby na nádražíVideo: Policie ČR

 
Článek

Mladík bombu ukryl pod lavičku na nádraží 26. února a následně odjel vlakem do Libně. Z tašky vyčnívaly barevné dráty, kterých si všimla jedna žena, jež přivolala policii.

„Policisté na místě následně provedli bezpečnostní opatření, během něhož byla evakuována železniční stanice, přerušeno vlakové spojení, odkloněna tramvajová doprava a na nezbytně dlouhou dobu uzavřeny ulice v okolí,“ informoval mluvčí policie Jan Rybanský.

Muž s magnetem z Vltavy vytáhl ostrou dělostřeleckou minu

Krimi

Pyrotechnik následně vyloučil, že by šlo o funkční bombu, a hodinu trvající opatření skončilo. Případ si převzali kriminalisté, kteří začali hledat podezřelé. Vypátrat se je podařilo na konci června.

Střelec z úřadu práce měl nelegální zbraň, řekl ředitel policie

Krimi

„Při výslechu se jeden z nich přiznal, že tašku pod lavici umístil on, a také, že atrapu sestrojil se svými kamarády doma. Tam také vymysleli, kam ji umístí, a pak budou sledovat, co se bude dít,“ uvedl mluvčí.

Mladík byl obviněn z trestného činu šíření poplašné zprávy, za který mu hrozí až dva roky vězení. Nikoho dalšího policie neobvinila, ale případ dále vyšetřuje.

Foto: Policie ČR

Atrapa bomby, kterou mladík ukryl na Masarykově nádraží v Praze

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám