Hlavní obsah

Střelec z úřadu práce měl nelegální zbraň, řekl ředitel policie

Praha
Aktualizováno

Pražská policie svolala na úterní odpoledne mimořádnou tiskovou konferenci k případu 66letého muže, kterého podezřívá z úterní vraždy úřednice na úřadu práce a zároveň z dřívějšího poleptání ženy ve středních Čechách. Ředitel krajské policie Tomáš Lerch ve stručnosti shrnul veškeré kroky, které policisté během dne v rámci případu provedli. U podezřelého prý v úterý zajistili nelegálně drženou zbraň.

Policejní brífink k vraždě úřednice v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

„Muž byl zadržen pomocí donucovacího prostředku kvůli hrozbě použití střelné zbraně. Osoba u sebe měla nelegální zbraň, chci zdůraznit, že nemá zbrojní průkaz. Na služebně jsou nyní prováděny další úkony a budeme zjišťovat motiv činu. Jestli hrozilo nebezpečí dalším osobám, v tuto chvíli prověřujeme,“ sdělil Lerch.

Podle něj muži hrozí až 20 let vězení. Právní kvalifikace se ale ještě může změnit. Zároveň poděkoval médiím i veřejnosti za pomoc při pátrání a zasílání poznatků, které policisté okamžitě prověřovali.

Muž byl dopaden kolem třetí hodiny odpoledne v Palackého ulici v centru Prahy.

Krátce před 23:00 policisté na twitteru oznámili, že našli osobní auto patřící muži podezřelému z vraždy. Vůz chtějí prohlédnout pyrotechnici, byla proto uzavřena Neklanova ulice na Vyšehradě.

Policie zadržela podezřelého z vraždy úřednice

Krimi

Mluvčí pražské policie Kropáčová ČTK po 23:30 řekla, že s prohlídkou vozu experti čekají na zlepšení počasí. Prahu totiž v danou dobu zasáhla bouřka se silným deštěm.

Je podezřelý, že postřelil v Bělehradské ulici na Praze 2 zaměstnankyni úřadu práce. Žena utrpěla vážné střelné poranění, o několik hodin později v nemocnici zemřela.

Po muži pátraly v ulicích města stovky policistů a nad Prahou létal také policejní vrtulník. Útočník si na útěku stačil koupit nové oblečení, ale přesto ho kriminalisté nakonec dopadli. Zbraň měl mít v batohu. Je podezřelý z trestného činu vraždy.

Lidé zapalují svíčky před úřadem práce za zastřelenou úředniciVideo: Richard Wágner, Novinky

Policie v průběhu pátrání upozorňovala, že 66letý muž je ozbrojený a nebezpečný. Policisté jej viní také z dřívějšího útoku lepkavou látkou na ženu ve středních Čechách.

Při vstupu do jeho pražského bytu se v sobotu zranil jeden z policistů, když vybuchl nástražný systém umístěný na dveřích. Kriminalisté ho tam hledali právě kvůli útoku kyselinou.

Policie zadržela podezřelého z vraždy úředniceVideo: Jaroslav Šejko/Pavel Jaňurek, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám