Hlavní obsah

Chtěl se zastřelit v nemocnici a darovat orgány, policisté ho obvinili

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie obvinila ze dvou trestných činů střelce, který se chtěl zabít ve střešovické nemocnici v Praze, aby mohl darovat své orgány. Na dotaz Novinek to ve čtvrtek uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan. Sedmačtyřicetiletý muž skončil ve vazbě.

Foto: Policie ČR

Zásah policistů v pražské střešovické nemocnici

Článek

„Střelce kriminalisté už 9. září obvinili z trestného činu výtržnictví a nebezpečného vyhrožování. Z nemocnice, kde byl hospitalizován, byl převezen do vazební věznice,“ informoval Hulan.

Zásah policistů ve fakultní nemocnici StřešoviceVideo: Policie ČR

Do střešovické nemocnice policisté včetně zásahové jednotky vyrazili 2. září dopoledne po oznámení, že se na urgentním příjmu pohybuje ozbrojený muž. Tvrdil, že si chce vzít život a darovat orgány.

Foto: pro Novinky Kateřina Severová

Zásah policie ve Střešovicích

Střelce se muži zákona nejdříve snažili přemluvit, aby se vzdal, bohužel neúspěšně, a tak se rozhodli použít elektrický paralyzér. Muž stačil ještě dvakrát zmáčknout spoušť revolveru, ale naštěstí neměl v komorách náboje. Po zadržení skončil pachatel v psychiatrické léčebně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám