Hlavní obsah

Chtěl jsem si jen trochu vydělat, vysvětloval 18letý šofér taxi bez řidičáku

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bez řidičáku a dokladů od auta zastihli 18letého šoféra mercedesu strážníci v Praze. Za volantem vozidla neměl co dělat už proto, že neprošel autoškolou. V tmavém mercedesu navíc nabízel služby jako taxi. Policie poslala případ do správního řízení, ve kterém mladíkovi hrozí pokuta.

Mladík bez řidičáku si hrál na taxikářeVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka městské policie narazila na taxi značky Mercedes s podivně vypadající evidenční nálepkou v jedné z předešlých nocí v Křižovnické ulici.

„Po zastavení vozidla už bylo zjevné, že se jedná o napodobeninu nálepky. Chyběl taktéž viditelně umístěný průkaz řidiče taxislužby,” informovala v úterý o případu mluvčí strážníků Irena Seifertová.

„Buzerujete lidi.“ Muž si před strážníky nebral servítky, skončil v poutech

Krimi

Šofér měl jen občanský průkaz, jinak neměl doklady k autu, ani dokumenty k provozování přepravní služby. „Ani je mít nemohl. Kontrolou evidencí strážníci zjistili, že 18letý mladík nikdy nebyl držitelem řidičského oprávnění,” upřesnila mluvčí.

Mladík situaci podle mluvčí vysvětlil tím, že si chtěl jen trochu vydělat. Nasadil na auto svítilnu a dovnitř vylepil evidenční nálepku, kterou mu obstaral kamarád. Jeho jméno ale odmítl sdělit.

Státní policie mladému muži další jízdu zakázala. Případ míří do správního řízení.

Foto: Policie ČR

Mladík bez řidičáku si hrál na taxikáře

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám