Hlavní obsah

Chlapec, kterého řidič srazil a pohodil v lese, byl opilý, tvrdí majitel auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BLANSKO
Aktualizováno

Blanenský soud ve čtvrtek projednával případ Karla Pravce, kterého řidič srazil autem a pohodil ho v lese. Řidič byl již odsouzen, majitel firmy chce ale po chlapci 60 000 korun jako odškodnění za poškozené auto. Právník majitele firmy před soudem řekl, že chlapec byl ve chvíli nehody opilý.

Článek

Řidič Petr Neisser v listopadu 2006 na silnici na Blanensku srazil tehdy 15letého Pravce. Zraněnému chlapci neposkytl pomoc a pohodil ho v lese. V případu byl už pravomocně odsouzen na 12 let. Chlapec byl při nehodě vážně zraněn. Z lesa se dokázal dostat na silnici a zastavit auto. Jeho posádka mu pomohla.

Neisser řídil firemní vůz společnosti Abi plus. Její majitel Pavel Šimon chce nyní po Pravcově rodině 60 000 korun jako náhradu škody na autě.

Pravcův advokát chce vysvětlit, co dělal řidič se svou přítelkyní o půlnoci ve firemním autě na silnici. Požaduje také doklady k vozu a smlouvy, že Neisser mohl vůz používat k soukromým účelům.

Šimonův advokát řekl, že chlapec byl v době srážky opilý. O tom se spekulovalo už dříve, protože ho auto srazilo poté, co s přáteli oslavoval konec fotbalové sezóny. Zkouška provedená druhý den ráno ale alkohol ani u řidiče ani u oběti neprokázala.

Nehodu zavinil chlapec

Odborníci potvrdili, že nehodu zavinil chlapec, který Neisserovi vběhl pod auto. Řidič byl odsouzen za neposkytnutí pomoci a pokus o vraždu. Soud rozhodl, že Neisser jednal s vědomím, že chlapec v lese zemře.

Rodina žádost považuje za nemorální. I kdyby chlapec podle zákonů nehodu zavinil, byl již dost potrestán událostmi následujícími. Ze zranění se léčil několik měsíců.

Soudkyně na začátku čtvrtečního jednání vyzvala strany ke smíru, ale neúspěšně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám