Hlavní obsah

Chlapci v Hodoníně přepadli seniora. Když jim nedal peníze, nastříkali mu sprej do tváře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Jedenaosmdesátiletého seniora napadli ve čtvrtek v Hodoníně chlapci z výchovného ústavu. Chtěli po něm peníze, a když jim žádné nedal, nastříkali mu do obličeje barevný sprej. Policie je zadržela a pro mladistvého požaduje vazbu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž jel na kole podchodem u nádraží, když na něj zaútočili dva chlapci, z nichž jeden je nezletilý a druhý mladistvý. Napadli ho údery do hlavy, až spadl na zem. Poté nezletilý odešel a mladistvý v útoku pokračoval.

„Bil ho do tváře a křičel na něj: 'Dej mně peníze!' Když mu napadený senior odpověděl, že žádné peníze nemá, tam mu násilník do obličeje nastříkal barevný sprej, který u muže našel. Poté násilník z místa odešel,“ popsal mluvčí policie Petr Zámečník.

Senior zavolal strážníky, kteří s policií začali po pachatelích pátrat. Oba byli následně zadrženi. Nezletilý, kterému ještě nebylo 15 let, a tudíž není trestně odpovědný, se vrátil zpět do výchovného ústavu. Mladistvého, který už měl několik střetů se zákonem, chtějí policisté zavřít do vazby. Je podezřelý z trestného činu loupeže.

Reklama

Výběr článků

Načítám