Hlavní obsah

Chatu v Prokopském údolí polykaly plameny, byly vidět ze širokého okolí

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražském Prokopském údolí hořela v noci na úterý chata. S požárem, který byl vidět ze širokého okolí, bojovalo několik jednotek hasičů.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár chaty v Prokopském údolíVideo: Novinky

 
Článek

Požár ohlásilo na tísňové lince 150 hned několik lidí. Plameny šlehající několik metrů vysoko byly vidět z Barrandova, Barrandovského mostu a také z Hlubočep.

K požáru vyjelo několik jednotek hasičů. Ti ale měli velký problém se k požáru vůbec dostat. Poblíž vedla jen úzká cesta, na které se těžké cisterny neměly šanci otočit. Několik stovek metrů museli navíc hasiči k chatě pěšky. Od cisteren natahovali hadice až k místu požáru, desítky metrů se pak doslova prokousávali bodláčím a hustým křovím.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

K zásahu nasadili dva vodní proudy, kterými požár dostali pod kontrolu a po několika hodinách ho zcela zlikvidovali. Ačkoliv původně panovaly obavy, že by v hořícím objektu mohli být lidé, hasiči po likvidaci požáru uvnitř nikoho nenašli.

Proč začala chata hořet a jak vysoká případně vznikla škoda, budou hasiči na místě vyšetřovat ještě v úterý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám