Hlavní obsah

Chantal Poullain před nehodou podle dechové zkoušky nepila

Novinky, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Dechová zkouška provedená u herečky francouzského původu Chantal Poullainové, která v pondělí večer narazila na kruhovém objezdu v Olomouci do osobního auta a těžce zranila dva mladé lidi, neprokázala, že by před jízdou pila alkohol.

Foto: Petr Brož

Poslední díl GP na internetu

Článek

Policisté jí stejně jako druhému řidiči na místě odebrali krev. Zcela jasno v otázce, zda svou roli na nehodě měl alkohol, pak bude až za dva dny, kdy budou známy výsledky.

Herečce prý selhaly brzdy

Havárie se stala na kruhovém objezdu na Pražské ulici kolem půl desáté večer. "Řidička Fordu Galaxy se střetla s Renaultem Clio, když při vjíždění na objezd nedala přednost. Při střetu byl vážně zraněn dvaadvacetiletý řidič renaultu a jeho o rok starší spolujezdkyně. Oba jsou hospitalizováni ve Fakultní nemocnici v Olomouci," potvrdila Novinkám mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková.

Vše ukáže expertíza

"Oba zranění leží na traumatologickém oddělení. Řidič má středně těžké zranění, jde o poranění pánve. Jeho spolujezdkyně leží na oddělení ARO. Má rozsáhlé vnitřní poranění jater a žeber. Dopoledne prodělala náročnou operaci. V současné době je její stav stabilizovaný. Není v bezprostředním ohrožení života, ale lékaři nevylučují pozdější komplikace," řekl Novinkám mluvčí nemocnice Stanislav Kopečný.

Herečka, která utrpěla lehký otřes mozku a byla ošetřena ve fakultní nemocnici, se odvolává na to, že ji údajně selhaly brzdy. Vozidlo proto budou zkoumat odborníci, kteří prokáží či vyvrátí možnou technickou závadu. Hmotná škoda podle Bednarčíkové převyšuje 200 tisíc korun.

Pokud by se herečce prokázala vina, hrozilo by jí za těžké ublížení na zdraví až 5 let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám