Hlavní obsah

Českem se prohání gang kapsářů, slídí v obchodních centrech

Novinky, kub, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalisté vyšetřují sérii případů kapesních krádeží, které podle nich má na svědomí skupina nejméně tří lidí ze zahraničí. Podezřelí jezdí černým autem značky VW Polo, o kterém se policie na základě svědectví domnívá, že je z Rumunska. Údajné pachatele zachytily bezpečnostní kamery, případy se týkají řady míst napříč Českem.

Police hledá gang kapsářů Video: Pavel Jaňurek, Novinky.cz; Policie ČR

 
Článek

„Policisté pátrají po skupině pachatelů, konkrétně dvou mužů a jedné ženy, kteří cestují po celém Česku a jako oběti si vybírají nakupující v obchodních centrech nebo v prodejnách,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Marcela Pučelíková.

JEDEN Z PŘÍPADŮ TÝKAJÍCÍ SE PODEZŘELÉHO GANGU
Kapsáři vzali útokem nákupní centrum v Hodoníně

Kriminalisté například vyšetřují v této souvislosti případ z obce Rudná v okrese Praha-západ, podle mluvčí její kolegové ale zaznamenali okrádání lidí touto partou také v obchodních domech v Brně, Hodoníně, Znojmu, Berouně a Praze.

Foto: Policie ČR

Policie vyšetřuje případy kapsářství

Nakupujícím údajní pachatelé brali z kapes v nestřeženém okamžiku při vybírání zboží mezi regály zejména hotovost a platební karty, ze kterých se pak snažili vybrat peníze z bankomatu.

Například v obci Rudná podle policie okradli v obchodě dva lidi během jediného okamžiku, jedné paní vzali kartu a hotovost. „Jelikož tato seniorka měla na kartě vyznačený PIN kód, tak vybrali z bankomatu 5000 korun,“ upřesnila mluvčí.

Policisté uvedli, že se skupina přesouvala neustále z jednoho místa na druhé. Třeba z Brna jeli do Prahy do Obchodního centra Šestka, kde se prý snažili nakoupit s kartou, kterou ukradli v jiném obchodě. „Máme k dispozici kamerový záznam, který zachytil trojici těchto podezřelých," sdělila Pučelíková.

Foto: Policie ČR

Policie vyšetřuje případy kapsářství, podezřelé zachytila kamera na bankomatu

Kriminalisté evidují v souvislosti s tímto případem celkem třináct poškozených, škoda je vyčíslená na zhruba 30 tisíc korun.

„Víme, že se skupina těchto pachatelů pohybuje v černém vozidle VW Polo, jehož registrační značku neznáme, ale od svědka víme, že by se mohlo jednat o značku Rumunska,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám