Hlavní obsah

Celostátně hledaný zloděj se chtěl schovat v posteli

– Ostrava
Právo, plk

V úložném prostoru postele se chtěl před policisty schovat pětadvacetiletý muž, po kterém pátrají od počátku října policejní hlídky v celé ČR. Mladík napáchal zhruba čtvrtmiliónovou škodu.

Foto: René Chvalina, Právo

Ilustrační foto

Článek

Muž, který je podezřelý z krádeží, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, se snažil před policisty schovat v jednom z ostravských bytů. „Nicméně neúspěšně, byl totiž zadržen příslušníky zásahové jednotky,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Policisté muže podezřívají ze série majetkové trestné činnosti, které se dopustil i přes to, že byl v loňském roce podmínečně propuštěn z výkonu trestu a až do roku 2016 je v podmínce.

„Je podezřelý z šesti skutků, ke kterým došlo od srpna do října letošního roku v Ostravě-Porubě a Moravské Ostravě, ale také Frýdku-Místku, Kunčicích pod Ondřejníkem a Rožnově pod Radhoštěm,“ vysvětlila policejní mluvčí. Zájmem zloděje se staly různé věci. Dvakrát měl odcizit z prostoru benzinových čerpacích stanic průmyslový vysavač. Dále pak měl vykrást auto, z kadeřnictví v Ostravě vzít peníze, žehličky na vlasy, laky, bižuterii i kondicionéry.

Vnikl rovněž do jednoho z bytů v Moravské Ostravě, odkud po vypáčení dveří odnesl LCD televizory, notebooky, telefon, šperky a další věci. „Poškozenými se v některých případech měli stát i mladíkovi známí. Policejní komisař podal podnět ke vzetí obviněného do vazby. Muži hrozí trest odnětí svobody od jednoho do pěti let,“ vypočetla Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám