Hlavní obsah

Celník a policista půjdou za loupež na 5 a půl roku do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Plzeňský krajský soud poslal ve středu na 5 a půl roku do vězení policistu Radomíra Badu a celníka Romana Nováka. Loni se měli podílet na přepadení vietnamské obchodnice v Domažlicích.

Foto: archiv autora

Divadelní soubor Diverzanti Brno uvede v Kroměříži "dokumentární drama" (Ne)chtěná útěcha.

Článek

Žalobce oba muže viní z toho, že společně se dvěma Čechy a dvěma Vietnamci připravili ženu o půl miliónu korun. Obžalovaní vše popírali, ale soud jim neuvěřil. Dva ze čtyř spoluobžalovaných potrestal třemi a čtyřmi lety vězení, zbylé dva zprostil obžaloby.

Loupež se stala 22. dubna 2004. Podle žalobce třiatřicetiletý pražský policista Radomír Bada a o dva roky starší celník Roman Novák vešli ve služebních uniformách do obchodu vietnamské podnikatelky pod záminkou, že jdou zkontrolovat její cestovní pas. Ženu však poté spoutali, zamkli ve vedlejší místnosti a prohledali obchod.

Odcizili české peníze, eura a nějaké věci, dohromady za půl miliónu korun. Podle spisu se měli o peníze rozdělit s dalšími čtyřmi muži, kteří jim v loupeži pomáhali. To se však už nestalo, protože zásahová jednotka zatkla celý gang krátce po činu. Činnost skupiny monitorovala již delší dobu.

Reklama

Výběr článků

Načítám