Hlavní obsah

Celníci objevili na Šumpersku tisíce tablet léku zneužívaného k výrobě pervitinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štíty

Velké množství tablet léku Stop Cold s obsahem pseudoefedrinu, které jsou zneužívány k výrobě drog, objevili celníci ve Štítech na Šumpersku při namátkové kontrole v jednom z osobních aut. Vyrobit by se z nich dal pervitin, jehož hodnota by na černém trhu činila bezmála 900 tisíc.

Celníci objevili na Šumpersku léky k výrobě drogVideo: Celní správa

 
Článek

Právo o případu ve středu informoval mluvčí Celního úřadu pro Olomoucký kraj David Kubenz.

Na zásilku převáženou z Polska narazili podle něj celníci minulý týden ve středu, kdy ve Štítech zastavili osobní automobil s českou poznávací značkou. Ve vozidle se nacházel 48letý řidič a 36letá spolujezdkyně.

Muž měl v brněnském bytě miliony a spoustu drog. Bylo tam i morfium z 2. světové války

Krimi

„Posádka vozu uvedla, že jede z nákupů v Polsku zpět domů do Ostravy. Při kontrole zavazadlového prostoru bylo zjištěno, že se v něm nachází několik igelitových pytlů s oděvem. Po jejich odkrytí se v zadním prostoru nacházely čtyři papírové krabice, které podle tvrzení řidiče obsahovaly pouze sklenice. Po otevření všech krabic ovšem celníci nalezli léky,“ uvedl mluvčí.

Celkem se podle něj jednalo o téměř 12 600 kusů tablet, které jsou zneužívány k výrobě omamných a psychotropních látek.

Trojice měla v kufrech na letišti v Praze přes 60 kilo zakázané rostlinné drogy

Krimi

„Ze zadržených léků by bylo možné vyrobit přibližně 890 gramů metamfetaminu, tedy drogy známé jako pervitin, který by na černém trhu bylo možné prodat zhruba za 890 tisíc korun,“ doplnil Kubenz.

Foto: Celní správa ČR

Celníci objevili léky zneužívané k výrobě drog při namátkové kontrole vozidla.

Řidič byl podle něj na místě zadržen a nyní mu hrozí až desetileté vězení. Jak se vyšetřování dotkne spolujezdkyně, celníci nesdělili.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám