Hlavní obsah

Bývalá šéfka domova pro seniory dostala šest let, důchodkyni okradla o milión

Praha
Aktualizováno

Bývalá šéfka domova pro seniory v Šestajovicích Petra Brožová dostala v pátek šest let vězení za podvody. Její tehdejší přítel Jiří Kunčara odešel od soudu s podmínkou. Dvojici původně hrozilo osmileté vězení. Podle obžaloby mimo jiné okradli seniorku o milión korun. Rozsudek Obvodního soudu pro Prahu 9 zatím není pravomocný, lze se proti němu tedy odvolat.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Bývalá šéfka domova pro seniory v Šestajovicích u Prahy Petra Brožová na snímku z ledna 2015

Článek

Podle rozsudku sedmatřicetiletá Brožová vymyslela výběr zhruba miliónu korun z účtu čtyřiaosmdesátileté ženy trpící lehkou demencí. Dvojice ji prý odvezla do banky, kde vše zařídili. Dopustili se prý i dalších devíti skutků.

Státní zastupitelství dvojici viní z podvodů a také úvěrových podvodů, zpronevěr a neoprávněného opatření platebního prostředku. Poškození se připojili k trestnímu řízení s nárokem na více než 1,4 miliónu korun.

Šestajovický domov Petruška v minulosti prověřoval krajský úřad. Brožová domov prý provozovala jen na základě živnostenského oprávnění jako ubytovnu. V zařízení byl také údajně nejméně jeden člověk odkázán na pomoc druhých. Domov neměl registraci pro poskytování sociálních služeb.

Podle Kanceláře veřejného ochránce práv žili lidé v domově ve špatných podmínkách. Brožovou navíc už dříve potrestal za podvody na seniorech soud v Kolíně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám