Hlavní obsah

Byl jsem napaden, dělal si legraci na tísňové lince opilec. Zaplatí až 200 tisíc

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pelhřimov

Že se žertování s tísňovou linkou může pořádně prodražit, o tom se čerstvě přesvědčil 42letý muž z Pelhřimova. Ten se rozhodl v noci na neděli uplynulého víkendu v alkoholovém opojení procvičit policejní pohotovost.

Foto: Policie ČR

Operační středisko. Ilustrační foto

Článek

„Uvedl, že byl fyzicky napaden nožem a zraněn. Operační důstojník na místo ihned vyslal nejbližší policejní hlídky, a přivolána byla také záchranná služba,“ uvedla policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Volajícího policisté v jednom z pelhřimovských podniků skutečně našli, ale vyjma typických projevů, odpovídajících bezmála třem promile alkoholu v dechu, kypěl zdravím. Hosté i personál potvrdili, že k žádnému napadení nedošlo. Opilci tak nezbylo než kápnout božskou.

Kamarád zemřel a je tu další mrtvý, volal opilec od vymyšlené nehody. Hrozí mu vězení

Krimi

S prázdnou se ale policisté nevraceli: vtipálka odvezli k noclehu na jihlavskou záchytku, která si za jedno přespání účtuje čtyři tisíce korun. Další výdaj s mnohem vyšší sazbou nyní dotyčného čeká v rámci přestupkového řízení.

„Osoba, která zneužije linku tísňového volání, porušuje zákon o elektronických komunikacích v rovině přestupkového jednání, za což lze uložit až dvou set tisícovou pokutu,“ upozornila policejní mluvčí. Jak ale zdůraznila, ve hře je daleko větší riziko než jakýkoli finanční postih.

Měl živý sen a k nehodě na Benešovsku svolal záchranné složky. Vyvázl bez trestu

Krimi

„V době, kdy složky vyjíždějí na smyšlené volání, může jejich okamžitou pomoc potřebovat někdo jiný na jiném místě. Nehazardujte nesmyslným voláním s životy a zdravím ostatních lidí, kteří pomoc opravdu potřebují,“ připomněla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám