Hlavní obsah

Brzdil a tušil, že to nevyjde. Po srážce s autem seniorky byl motorkář v kómatu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy

Loni v srpnu si 47letý Andreas H. z německého Herzbergu udělal se svojí přítelkyní výlet na motorce do Čech. Jejich cesta skončila na Klatovsku, kde se jim do cesty přimotala 80letá řidička ve fabii, která vyjížděla od benzinové pumpy a motocykl přehlédla.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Nehoda seniorky v autě a dvojice na motorce

Článek

Oba cizinci z motorky tehdy po nárazu skončili v nemocnici, muže křísili lékaři několik dnů. Z kómatu se probral až po týdnu.

Policie nyní seniorku obvinila z těžkého ublížení na zdraví, potvrdila v úterý šéfka klatovského státního zastupitelství Jiřina Vítovcová.

Podle ní řidička, která při výjezdu od čerpací stanice odbočovala vlevo směrem na Borovy, nedala přednost motocyklu BMW jedoucímu z levé strany po hlavní silnici.

Muž ukradl motorku záchranářům, jel stovkou městem a naboural

Krimi

Nehoda se stala mezi Borovy a Červeným Poříčím. „Od benzínky vyjíždělo auto. Zdálo se mi, jako by zastavilo a dávalo přednost. Pak se znovu rozjelo. Začal jsem brzdit a už tušil, že to neklapne. Probral jsem se až po týdnu v nemocnici. Lékaři mi řekli, že můj život visel na vlásku,“ vypověděl později na policii německý motorkář.

Jeho spolujezdkyně byla pomlácená od hlavy až k patě. „Partner brzdil, ale bylo jasné, že srážce nezabrání. Zavřela jsem oči, letěla, cítila náraz, další let a ještě jeden náraz. Když jsem ležela na zemi, viděla jsem, jak se partner kutálí vedle vozidla,“ líčila nehodu 35letá Christina H.

Motorkář se zřítil z ostravské haldy a zemřel

Krimi

Podle soudního znalce narazil řidič motocyklu do vozidla v rychlosti okolo 65 km/h. „Snažil se mu ještě vyhnout. Reagoval včas a správně, ale střetu už nemohl zabránit. Na místě jsou dobré výhledové poměry, motocykl byl od čerpací stanice viditelný ve vzdálenosti tři sta metrů,“ uvedl soudní znalec.

Po srážce s autem zemřel na Frýdecko-Místecku motocyklista

Krimi

Obviněná řidička uvedla, že se před výjezdem z benzínky rozhlédla na obě strany a nikoho přijíždět neviděla.

„Přejela jsem jízdní pruh směrem na Červené Poříčí a v tom okamžiku jsem periferním viděním zahlédla, že něco jede zleva. Když jsem se tam podívala, viděla jsem, jak se přímo na mě řítí motocykl. Instinktivně jsme šlápla na brzdu a v tom okamžiku došlo k nárazu. Vystřelily airbagy, a když jsem vylezla ven, viděla jsem kus od auta ležet na zemi dvě bezvládná těla,“ popsala nehodu seniorka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám