Hlavní obsah

Brutálně zmlátil prodavačku v jihlavském hračkářství, pátrá po něm policie

Jihlava

Policie pátrá po muži, který v pátek přepadl prodavačku dětského zboží v Žižkově ulici v Jihlavě. Ženě způsobil vážné zranění hlavy. Policisté čin kvalifikovali jako pokus o vraždu. Z prodejny si lupič odnesl tržbu v hodnotě několika tisíc korun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž vstoupil do prodejny pátek v 15:45, nejdříve si prohlížel vystavené hračky a navázal rozhovor s prodavačkou. Z obchodu odešel, aby se po několika minutách se vrátil. Znovu si prohlížel vystavené zboží a komunikoval s prodavačkou. Náhle na ni zezadu zaútočil a udeřil ji přesně nezjištěným předmětem, který si přinesl s sebou.

Žena se snažila bránit, ale muž v útoku pokračoval, i když už ležela na zemi. Muž nakonec z prodejny utekl a dosud se ho nepodařilo vypátrat.

Kriminalistům se podařilo sestavit pravděpodobný portrét pachatele. Jde o muže ve věku 35 až 40 let, který je zhruba 180 až 185 centimetrů vysoký a má tmavé vlasy. V době útoku na sobě měl oblečenou tmavě modrou bundu.

Případ převzali krajští kriminalisté a kvalifikovali ho jako pokus o vraždu. Kriminalisté by na lince 158 uvítali jakékoliv svědectví o pohybu podezřelého muže v blízkosti prodejny. V případě usvědčení muži hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let, případně výjimečný trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám