Hlavní obsah

Brnem se valil hustý kouř z požáru haly. Škoda je šest milionů

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Škodu za šest milionů korun způsobil sobotní požár haly ve Vídeňské ulici v brněnské části Přízřenice. Hasiči se při jeho likvidaci museli vypořádat i s tlakovými lahvemi uskladněnými v hale.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Hasiči likvidují požár haly.

Článek

Zprávu o požáru dostali hasiči čtrnáct minut po poledni. Vzhledem k hustému kouři, viditelnému již zdálky, vyhlásilo operační středisko druhý stupeň požárního poplachu. Plameny dostali hasiči pod kontrolu už za třiadvacet minut.

„Dovnitř jsme se museli dostat násilím pomocí rozbrušovačky, museli jsme vynést a nadále chladit tlakové láhve,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Petr Příkaský. Na místo vyrazila i jednotka vybavená speciálním hasicím zařízením Cobra. Stroj navrtá do hořícího objektu otvor, kterým protáhne hasící trysky k likvidaci ohně.

V 15.36 hodin ohlásil velitel zásahu operačnímu středisku likvidaci události. Vyšetřovatel škodu vyčíslil předběžně na šest milionů korun. Příčinu požáru určí další šetření události.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám