Hlavní obsah

Bradáčová odmítla Rathovo tvrzení o aktivitě šéfa útvaru pro odposlechy

Právo, har

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní zástupkyně Lenka Bradáčová, která pracuje na případu poslance Davida Ratha, popřela, že by se šéf policejního Útvaru zvláštních činností Tomáš Almer osobně účastnil jakéhokoli úkonu v kauze. Pro korupci stíhaný poslanec prohlásil, že celé obvinění je komplotem, za kterým stojí hlavně ministr vnitra Jan Kubice a právě Almer.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Státní zástupkyně Lenka Bradáčová

Článek

Rath si v dopise poslancům stěžoval, že měl Almer u jeho výslechu dávat najevo radost ze zachycených odposlechů nebo políbit flashdisk se záznamy. [celá zpráva]

"Jde především o Kubiceho a Almera. Viní je, že stojí za akcí," tlumočil Rathova obvinění jeden z poslanců imunitního a mandátového výboru, který bývalého hejtmana vyslechl ve vile Spiritka.

Informace o Almerově účasti při Rathově výslechu odmítl již dříve ministr Kubice. Ani stínový ministr vnitra Jeroným Tejc (ČSSD) pak nevěří tomu, že by se v Rathově případě jednalo o komplot dvojice Kubice - Almer. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám