Hlavní obsah

Bodl řidiče do srdce, mezi nožem a tepnou zůstaly dva milimetry

Praha

Hádka mezi řidiči v pražské ulici přerostla před loňskými Vánocemi v pokus o vraždu, plyne z obžaloby v případu, který začne v pondělí projednávat městský soud v Praze. Obviněnému Vjačeslav Lysenkovi, který bodl druhého šoféra, hrozí 18 let. K dokonání vraždy nedošlo jen díky dvěma milimetrům, které zůstaly mezi nožem v těle napadeného a jeho srdeční tepnou.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Článek

V Zásadské ulici na Střížkově se loni 18. prosince večer začali hádat Lysenko s dalším řidičem, protože zablokoval svým vozem auto, kterým na místo přijel Lysenko. „Obviněný v průběhu fyzické potyčky vytáhl z kapsy kalhot blíže nezjištěný, pravděpodobně zavírací nůž a poškozeného v úmyslu jej usmrtit dvakrát bodnul do hrudníku a zad,” popsala vývoj sporu obžaloba.

Útočník napadenému přeťal mezižeberní tepnu a žílu, nůž zasáhl i srdce. „Tato zranění poškozeného bezprostředně ohrožovala na životě, přičemž ke smrti nedošlo jen díky včas poskytnuté vysoce specializované odborné lékařské pomoci, kdy bodnořezné poranění levé srdeční komory probíhalo v bezprostřední blízkosti dvou milimetrů od přední větve levé věnčité tepny, při jejímž poranění by došlo ke smrti poškozeného,” shrnulo státní zastupitelství.

Obžaloba viní dvaatřicetiletého Lysenka také z padělání veřejné listiny, protože po konfliktu s řidičem se policii prokázal falešným rumunským dokladem totožnosti.

Obviněný čeká na soudní proces v pankrácké vazební věznici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám