Hlavní obsah

Blokáda tržnice v Aši pokračuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina stánků v tržnici Lipový Dvůr v Aši je i v pátek stále zavřená. Celníci je blokují už tři dny a důsledná kontrola bude pokračovat. Krátké akce totiž podle celníků nemají na trhovce dopad.

Foto: Milan Haluška

Staré karty EM CARD

Článek

Trhovci, kteří denně přicházejí o tržbu, se už pokusili s celníky vyjednávat. "Nabídli nám, že celnici, kterou tu před týdnem zranili, odškodní. To jsme jednoznačně odmítli," řekl šéf chebských celníků Roman Šťovíček. Podle něj je návrh trhovců v rozporu s tím, co prodejci dosud tvrdili. "Říkali, že si to způsobila sama. Evidentně to není pravda," řekl Šťovíček.

Pracovnice celní správy byla napadena v sobotu, když se snažila kontrolovat jeden z prodejních stánků. Dva vietnamští prodejci ji vyvlekli ze stánku a přitom ji zranili na ruce. Léčení bude trvat několik týdnů. Prodejci jako obvykle zavřeli své stánky hned, když celníci ve středu na tržnici přijeli.

Na trhovce platí jen tvrdá ruka

Zavřené stánky celníci bez povolení k prohlídce kontrolovat nemohou. Navíc nejsou stánky označené, jak by měly, a tak je problém zjistit, kdo v nich prodával. K blokádě přistoupili celníci poté, co se opakované kontroly na tržnici ukázaly jako málo účinné.

Navíc byli stánkaři agresivní nejen na celníky, ale nedávno i na strážníky městské policie, kteří museli dokonce střelbou do vzduchu trhovce uklidnit. Při podobné blokádě tržnice v Potůčkách na Karlovarsku celníci kontrolovali veškerý provoz na tržnici celé dva týdny. Po důsledné blokádě se počet případů, kdy trhovci prodávali nelegální zboží, snížil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám