Hlavní obsah

Bez roušky jel tramvají, po upozornění bil pěstí cestující

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Dva spolucestující podle policie napadl v olomoucké tramvaji 28letý opilý muž poté, co byl upozorněn na to, že nemá roušku. Při kontrole nadýchal alkohol, policie případ řeší jako výtržnictví.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu, který se stal v neděli odpoledne, informoval v úterý policejní mluvčí František Kořínek. K incidentu podle něj došlo mezi zastávkami Pražská a Na Šibeníku.

„Mladík neměl nasazenou ochranu dýchacích cest a byl na toto upozorněn šestačtyřicetiletým cestujícím. To ho rozzuřilo a muže napadl několika údery pěstí do obličeje,“ uvedl mluvčí.

Opilec si udělal z víka od kanálu frisbee a ohrožoval lidi ve Varech

Krimi

Mladík pak podle něj napadl úderem pěstí i dvaapadesátiletou ženu, která se napadeného zastala.

„Na místo přivolaní policisté u muže provedenou dechovou zkouškou změřili hodnotu 2,3 promile alkoholu a na místě ho zadrželi,“ konstatoval Kořínek. Až do vystřízlivění následujícího dne si muž podle něj pobyl v policejní cele a nyní čelí trestnímu stíhání pro podezření z přečinu výtržnictví. Hrozí mu až dva roky vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám