Hlavní obsah

Bez řidičáku a pod vlivem. Prchajícího šoféra poslal policejní výstřel do křoví

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

S jedním promile alkoholu a posilněn drogami uháněl před policejní hlídkou 32letý řidič volskwagenu na Příbramsku. Nereagoval na výzvy k zastavení a při zběsilé jízdě rychlostí kolem 150 km/h se například na poslední chvíli vyhnul vozidlu v protisměru. Jeho počínání, které ukončila polní cesta, zaznamenala palubní kamera v policejním autě.

Pronásledování řidiče na PříbramskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Řidič ujížděl hlídce policie, která sledovala provoz na silnicích, minulý týden v sobotu kolem druhé hodiny v noci.

„U osady Slivice se rozhodli zastavit projíždějící vozidlo značky VW Golf, zapnuli výstražný maják a nápis STOP. Řidič však na výzvy nereagoval a začal zrychlovat, až jel rychlostí kolem 150 km/h směrem na Příbram–Zdaboř,” informovala o incidentu v pondělí mluvčí policie Monika Schindlová.

Motorkář ujížděl před policisty a pokusil se ukrýt v bramborovém poli

Krimi

Řidič pak vjel do ulice Alisova a na polní cestu. Tam zastavil a vystoupil, načež začal utíkat směrem do křoví.

Foto: Policie ČR

Policie pronásledovala řidiče VW na Příbramsku

„Při pronásledování byl použit po předchozí výzvě i varovný výstřel. Na místo krátce poté přijely posilové hlídky a 32letého muže, který se schovával v křoví, zadržely,” upřesnila mluvčí.

Mladík ujížděl v protisměru po pražské magistrále. Pak se vymlouval na šok

Krimi

Další prověřování ukázalo, že muž neměl řidičák. Dalším prohřeškem bylo jedno promile alkoholu v dechu a pozitivní test na drogy.

Foto: Policie ČR

Pronásledování řidiče na Příbramsku

„Nyní se bude zpovídat z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,” dodala mluvčí. Zmíněný paragraf trestního zákoníku určuje v nejmírnější sazbě až roční vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám