Hlavní obsah

Motorkář ujížděl před policisty a pokusil se ukrýt v bramborovém poli

– Šumperk

Z Mohelnice až Lukavicím na Šumpersku pronásledovali v pondělí před desátou hodinou večer policisté motorkáře, který na sebe upoutal pozornost nečitelnou registrační značkou. Zastavil ho až varovný výstřel ze služební zbraně.

Ujíždějící motorkářVideo: Policie ČR

 
Článek

„Když ho chtěli zkontrolovat, nedbal jejich výzev k zastavení stroje, přidal plyn a začal bezohledně ujíždět,“ řekla Právu ve čtvrtek policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Ještě v Mohelnici motorkář najel na stezku pro pěší a cyklisty. Jakmile se „vymotal“ z města, ujížděl po silnici I/44 ve směru na Zábřeh. Bezohlednou jízdou, při které přejížděl do protisměru nebo třeba předjel vůz zprava, ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu.

Po divoké honičce se z dodávky v Praze rozutekly desítky migrantů, řidič zmizel

Krimi

Když se před obchvatem Zvole snažil předjet další z vozidel, zavadil o jeho boční zpětné zrcátko. Ani to ho ale nezastavilo a dál pokračoval v jízdě směrem k Lukavicím. Tam se mu podařilo odbočit na chodník, kam už za ním policejní vůz nemohl.

„Pronásledovat ho začal po svých jeden z policistů, který zjistil, že motorkář havaroval, dal se na útěk a po chvíli se mu ztratil z dohledu. Úkryt mezi řádky bramborového pole se však ukázal jako nedostačující, a tak se snažil pokračovat v útěku. Nedbal přitom opakovaných výzev policistů, zastavil ho až varovný výstřel ze služební zbraně,“ popsala mluvčí.

Mladík ujížděl v protisměru po pražské magistrále. Pak se vymlouval na šok

Krimi

Důvodů, kvůli kterým se chtěl 36letý muž vyhnout silniční kontrole, jak se ukázalo, bylo vícero. Lustrací v evidenci řidičů policisté zjistili, že nikdy nevlastnil příslušné řidičské oprávnění. Odmítl se také podrobit testům na drogy a alkohol.

„Na motocyklu byla osazena registrační značka, která byla původně přidělená jinému stroji. Muž navíc při kontrole nepředložil žádný z dokladů potřebných k provozu motocyklu,“ dodala Vybíhalová s tím, že ze svého protiprávního jednání se muž bude zodpovídat před příslušným správním orgánem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám