Hlavní obsah

Během hodiny dvě dopravní tragédie ve středních Čechách

Právo, Novinky, pno, rap
STŘEDNÍ ČECHY
Aktualizováno

Jeden mrtvý a tři zranění je bilance tragické dopravní nehody, která se stala před sedmou hodinou ráno u Chotusic ve středních Čechách. Jeden zraněný putoval do nemocnice vrtulníkem, další převezly sanitky. Další muž zahynul ve stejné hodině při nehodě u Veltrus.

Článek

Na tísňovou linku lidé nahlásili čtyři zraněné při nehodě u Chotusic. Z Čáslavi a Kutné Hory vyrazily na pomoc tři sanitní vozy, z Hradce Králové vzlétl vrtulník záchranné služby. Na místě ale záchranáři mohli pomoci jen třem zraněným.

„Jeden z těžce zraněných zemřel na místě, záchranáři se jej snažili oživit. Udělali maximum pro záchranu jeho života, ale pomoci mu už nebylo možné,“ řekla k nehodě mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Další člověk byl těžce zraněný, vrtulník ho transportoval do nemocnice v Hradci Králové. Ostatní zraněné převezli záchranáři na chirurgickou ambulanci.

Následky tragické nehody u Kutné Hory. Zdroj: Policie ČR

Druhá nehoda se stala po sedmé hodině ranní u obce Veltrusy na Mělnicku. Řidič dodávky KIA vyjížděl z vedlejší komunikace na hlavní silnici ve směru od Kralup nad Vltavou do Veltrus.

Přitom si nevšiml osobního auta VW Passat jedoucí po hlavní silnici. Dodávka narazila do jeho pravého boku a následně ho odhodila do protisměru přímo do jízdní dráhy nákladní vozidla MAN s návěsem.

„Při nehodě došlo k usmrcení pětatřicetiletého řidiče vozidla VW Passat,“ uvedl mluvčí mělnické policie Václav Tichý. Nikdo další zraněn nebyl.  

Následky tragické nehody u Veltrus. Foto: Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám