Hlavní obsah

Batole přežilo pád z balkónu

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

O neuvěřitelném štěstí mohou hovořit lidé z Ostravy - Zábřehu. Pád ze 4,5 metrové výšky z balkónu v 1. patře panelového domu totiž pondělí odpoledne přežilo teprve devítiměsíční batole. "Chlapeček nejspíše prolezl mezerou mezi zdí a kovovým zábradlím balkonu," popsal pád ostravský policejní mluvčí Milan Klézl.

Foto: Jiří Smutný

Z tiskové konference: Jiří Motl, vedoucí oddělení programu TICmB, Petra Kovářová z Městské destinační agentury a Jana Janulíková, ředitelka TICmB

Článek

Dítě naštěstí spadlo na travnatou plochu před domem. Na místo okamžitě přijela rychlá lékařská služba, která ho převezla do fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Podle ošetřujícího lékaře je stav chlapečka stabilizovaný, bez těžkých zranění.

"Jeho zdravotní stav se však vzhledem k nízkému věku stále považuje jako vážný," poznamenal Klézl. Policie začala vyšetřovat celý případ jako podezření z ublížení na zdraví.

"Nezjistili jsme skutečnosti, které by nasvědčovaly tomu, že se na pádu nezletilého podílela jiná osoba," konstatoval Klézl.

Podle něj však není vyloučena nedbalost kvůli nepozornosti ze strany jeho 24letých rodičů. Ti totiž v době jeho pádu byli v bytě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám