Hlavní obsah

Barová známost v Brně skončila za pár týdnů přepadením, policie hledá podezřelého

Novinky, kub
Brno

Brněnští kriminalisté pátrají po muži, kterého podezírají, že přepadl třicetiletou Ukrajinku a sebral jí přes 30 tisíc korun. Dvojice se seznámila několik týdnů před incidentem v baru. Muž se představil jako Andrej Zara z Moldávie.

Foto: Policie ČR

Policie v Brně hledá muže podezřelého z přepadení Ukrajinky.

Článek

Žena se se svou známostí několikrát náhodně setkala, naposledy koncem července. V kabelce tehdy měla 33 tisíc, které chtěla vyměnit, protože ji čekala cesta domů na Ukrajinu.

„V tom ji oslovil Andrej a pozval ji na kávu. Poté se ještě nabídl, že ji doprovodí,“ uvedla mluvčí policie Petra Hrůzová.

Žena ale zrovna spěchala do práce, a když vystoupila z autobusu, zrychlila krok. „Najednou jí podezřelý zkroutil ruku a násilím jí vytrhl kabelku s hotovostí,“ upřesnila mluvčí.

Policisté pátrají na základě popisu a fotografie, kterou poškozená poskytla, po muži ve věku 25 až 30 let, vysokém 175 až 180 cm. „Poškozené ještě sdělil, že pracuje jako dělník na stavbě. Jakékoliv informace k pachateli prosím neprodleně sdělte policistům přes tísňovou linku 158,“ žádá veřejnost Hrůzová.

Reklama

Výběr článků

Načítám