Hlavní obsah

Barbarský zloděj sebral u domu na Českolipsku koi kapry a poničil jezírko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pertoltice pod Ralskem

Škodu za desítky tisíc korun způsobil zatím neznámý zloděj, který u rodinného domu na Českolipsku vyplenil jezírko s japonskými koi kapry. Chovateli tam nezůstala jediná z osmi okrasných ryb, o které se staral přes deset let. Jezírko zloděj navíc výrazně poničil.

Jezírko s koi kapry před řáděním zlodějeVideo: Policie ČR

 
Článek

Zloděj řádil v noci z pondělí na úterý na soukromém pozemku v Pertolticích pod Ralskem.

„Majitele, který více jak deset let choval okrasné koi kapry pro své potěšení, připravil o všech osm kusů. Krádež chovatele velmi zarmoutila, protože k nim má silný citový vztah,” informovala v pátek o případu mluvčí policie Ivana Baláková s tím, že škodu majitel odhadl na 54 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Policie vyšetřuje krádež koi kaprů na Českolipsku

Cifra se ale navýší, zloděj totiž po sobě nechal na zahradě spoušť. „Choval se jak barbar a jezírko hodně poničil. Majitel našel vytrhané lekníny, poškozenou čističku vody a natrženou plachtu, která způsobila velký pokles vody,” zmínila mluvčí.

Kriminalisté případ vyšetřují jako poškození cizí věci a krádež a pátrají po zloději. „Pokud jste v noci z pondělí na úterý zaznamenali cokoliv podezřelého v obci Pertoltice pod Ralskem a nebo se dozvíte o tom, že někdo nabízí japonské kapry uvedeného popisu ke koupi, ozvěte se nám prosím na linku 158,” dodala Baláková.

Z ostravské zoo někdo ukradl okrasné ryby

Krimi

Ukradení kapři mají délku zhruba 40 centimetrů. Čtyři z nich měli oranžovozlatou barvu, dva stříbrnou a dva černozlatou.

Foto: Policie ČR

Zloděj ukradl z jezírka koi kapry

Koi kapr, který se dožívá i více než třiceti let, je druh ozdobné ryby. Chovatelé je mají obvykle na zahradě v jezírku nebo bazénu.

Reklama

Související články

Žena vydražila za více než 40 miliónů kapra

Rekordních 203 miliónů japonských jenů (zhruba 41 miliónů korun) byla v aukci v japonské Hirošimě ochotná zaplatit žena pocházející z Tchaj-wanu za okrasného...

Výběr článků

Načítám