Hlavní obsah

Autobus s dětmi sjel na Plzeňsku do příkopu, zranění nejsou vážná

Právo, ČTK, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

U Všerub na Plzeňsku sjel v úterý do příkopu autobus se 23 dětmi. Na místě jsou zranění, nikdo ale podle záchranářů není ohrožen na životě. Podle hasičů v autobuse cestovalo celkem 27 lidí - kromě dětí ještě tři učitelky a řidič.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Havarovaný autobus na Plzeňsku

Článek

"Celkem jsme do nemocnice transportovali šest dětí a jednu dospělou osobu. Utrpěly spíše lehčí poranění, ale bylo potřeba je převézt do zdravotnického zařízení," upřesnila mluvčí záchranářů Lenka Ptáčková.

Všechny děti prohlédli lékaři záchranné služby a rozhodovali o případném transportu do zdravotnického zařízení nebo o tom, zda je bude možné předat rodičům. Hasiči tam přistavili náhradní autobus, aby byly děti v teple. Na místo mířil i vrtulník Letecké záchranné služby. Žádné zranění ale nakonec nebylo tak vážné, aby musel někoho převážet, takže se vrátil zpět na základnu.

"Autobus převážel děti z mateřské školy. Řidič z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo komunikaci a sjel do příkopu," řekl mluvčí policie Jan Koželuh.

Nechtěl zatím komentovat, zda mohlo mít na nehodě vliv počasí. Na Plzeňsku jsou silnice po smíšených srážkách převážně mokré a holé nebo se zbytky rozježděného sněhu.

Nehoda se stala na rušném hlavním tahu Plzeň - Karlovy Vary. Doprava je v místě nehody zastavená a policie ji odklání přes Všeruby. Podle Jakoubkové bude silnice uzavřena ještě zhruba dvě až tři hodiny. V zájezdovém autobuse se vracely děti ze školky v Úněšově na Plzeňsku z výletu do plzeňského Divadla Alfa, doplnila mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám