Hlavní obsah

Autobus DPP srazil na přechodu dvě mladé ženy, řidiče čeká soud

Právo, Radim Vaculík

Až čtyři roky vězení hrozí řidiči autobusu pražského dopravního podniku (DPP), který letos v lednu po projetí křižovatky na červenou srazil na přechodu u zastávky Sídliště Lhotka dvě ženy (20 a 21). Jedna z nich zůstala zaklíněná pod autobusem a utrpěla těžká zranění. Žalobci z Prahy 4 nyní poslali případ k soudu.

Nehoda autobusu v PrazeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Státní zástupce podal 27. listopadu obžalobu na osobu, které je kladeno za vinu, že při výkonu zaměstnání spočívajícího v řízení motorového vozidla nerespektovala světelnou signalizaci a přes svítící červené světlo vjela do křižovatky, kdy na přechodu na jejím konci srazila dvě chodkyně,“ sdělil Právu mluvčí pražských městských žalobců Aleš Cimbala.

Doplnil, že vzhledem k závažnosti zranění jedné z chodkyň byl řidič obžalován z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za což mu v případě uznání viny může soud vyměřit trest od šesti měsíců do čtyř let.

Autobus u zastávky v Praze srazil dvě mladé ženy

Krimi

Nehoda se odehrála 22. ledna večer, kdy autobus podle obžaloby projel na červenou světelnou křižovatku ulic Lhotecká, Mariánská a U Kamýku a na přechodu postupně srazil dvě chodkyně, přičemž mladší z nich zůstala po vozidlem.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

U autobusové zastávky Sídliště Lhotka v Praze srazil autobus dvě ženy.

Následky nehody mohly být mnohem horší, nebýt náhody, že v danou chvíli byli nedaleko dva policisté z pražské speciální pořádkové jednotky a také jedna zdravotní sestra. Společnými silami nejprve vyprostili těžce zraněnou ženu zpod autobusu a poskytli jí i druhé chodkyni první pomoc.

Zaklíněná žena následně skončila s mnohačetnými poraněními v umělém spánku v motolské nemocnici, druhá sražená chodkyně utrpěla poranění hlavy, ale byla naštěstí při vědomí a odvezli ji do nemocnice na Vinohradech.

Zkušeného řidiče DPP, který do té doby neměl nikdy se zákonem problémy a nezavinil dosud žádnou nehodu, následně policie obvinila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám