Hlavní obsah

Auto srazilo na Jihlavsku čtyři švýcarské motorkáře, jeden zemřel

Právo, Jana Pechová
Čížov
Aktualizováno

Smrt, těžké zranění a na několik hodin uzavřená výpadovka na Vídeň: tak skončil výlet skupiny osmi motorkářů ze Švýcarska, do nichž v pondělí kolem šesté hodiny večer nedaleko Jihlavy vjel z protisměru řidič osobního vozu. Jeden z mužů v nemocnici stále bojuje o život. Informovala o tom krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Foto: KŘ PČR Jihlava

Jeden ze švýcarských motorkářů nehodu nepřežil.

Článek

Vážná dopravní nehoda, v Kraji Vysočina druhá tragická za jediný den, se stala na mezinárodní silnici I/38 mezi obcemi Čížov a Rančířov. Švýcaři mířili na Znojmo, z opačného směru však do nich ze zatím neznámých příčin vjel vůz Škoda Octavia řízený 52letým mužem.

Foto: KŘ PČR Jihlava

Nehoda na tomto místě je těžko pochopitelná: na krátkém úseku mezi dvěma těsně sousedícími obcemi se nevyplatí ani pořádně rozjet, předjíždět se tu nesmí a ani nedá.

„Osobní vozidlo srazilo postupně čtyři motorkáře. Řidič prvního motocyklu – 51letý cizinec  – na místě dopravní nehody zahynul. Dva další motocyklisté ve věku 47 a 48 let utrpěli zranění, se kterými museli být převezeni do nemocnice. Zdravotní stav jednoho z nich byl po převozu velmi vážný, a proto se musel okamžitě podrobit operačnímu zákroku. Čtvrtý motocyklista zůstal po kolizi bez zranění. V osobním vozidle cestovala s řidičem jeho 49letá manželka, která utrpěla při srážce lehké zranění. Po ošetření v jihlavské nemocnici byla propuštěna bez nutnosti hospitalizace,“ shrnula výsledky srážky policejní mluvčí.

Foto: KŘ PČR Jihlava

Nehoda se stala kolem šesté hodiny večer.

Kriminalisté okolnosti nehody zjišťují, škodovku nechali odtáhnout pro potřeby trestního řízení na záchytné parkoviště. Její řidič byl prokazatelně střízlivý.

Frekventovaná silnice I/38 mezi Stonařovem a Jihlavou musela být po dobu vyšetřování zcela uzavřena. Policisté prováděli ve Stonařově odklon dopravy přes Třešť a Kostelec do Jihlavy.

Reklama

Výběr článků

Načítám