Hlavní obsah

Auto sjelo z mostu přímo před vlak. Řidič utekl na poslední chvíli

Novinky, Jan Středa
Brno

Rychlá reakce zachránila život řidiči, který v úterý sjel s autem z mostu na železniční trať mezi Kuřimí a Tišnovem. Po kolejích jel zrovna vlak, který do auta narazil. Muži se však podařilo auto opustit včas, vyvázl jen s lehkým zraněním.

Foto: Policie ČR

Auto zdemolované po nehodě

Článek

Nehoda se stala v úterý večer poblíž obce Hradčany. „Řidič kolem osmé večer vyjel na mostě mimo vozovku a zřítil se na koleje,“ uvedl mluvčí brněnských policistů Bohumil Malášek. „Pravděpodobně ve vysoké rychlosti,“ dodal.

Řidiči se podařilo rychle vystoupit z vozu, čímž si nejspíše zachránil život. „Do auta po několika sekundách, i přes intenzivní brzdění strojvedoucího, narazil projíždějící osobní vlak a zcela ho zdemoloval,“ upřesnil Malášek.

Foto: Policie ČR

Auto zdemolované po nehodě

Muž skončil pádu v nemocnici. „Řidič utrpěl jen lehká zranění horní končetiny,“ řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová. Při nehodě nebyl zraněn nikdo další.

V průběhu vyšetřování havárie byla doprava na železniční trati mezi Kuřimí a Tišnovem vyloučena. „Doprava na první koleji byla obnovena až ve 22:20,“ sdělil mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Illiaš.

Reklama

Výběr článků

Načítám