Hlavní obsah

Auto s tělem mladíka měl zapálit. Obviněný boxer z Brna jde do vazby

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hned z šesti trestných činů, včetně vraždy, obvinila policie 29letého muže z Brna, kterého dopadla v sobotu po divoké honičce městem a po dálnici. Podle kriminalistů týž den napadl postupně dva muže, z nichž jeden útok nepřežil. Jeho tělo měl dát do auta, které zapálil. Podle médií se obviněný věnoval profesně boxu. Soud poslal podezřelého do vazby.

Pronásledování podezřelého muže v jeepuVideo: Policie ČR

 
Článek

O vývoji v případu ve středu informoval mluvčí policie Pavel Šváb.

V usnesení o trestním stíhání kriminalisté obvinili podezřelého z vraždy, loupeže, výtržnictví, ublížení na zdraví a poškození a neoprávněného užívání cizí věci. „Obviněný je stíhán vazebně,” upřesnil mluvčí.

Co se týče trestní sazby u vraždy, za kterou obecně může hrozit až výjimečný trest, Šváb ČTK sdělil, že se obvinění v tomto případě vztahuje k prvnímu, nejmírnějšímu odstavci zmíněného paragrafu, za což hrozí do 18 let vězení.

Obvinění se ale může podle policie ještě změnit.

Muže zadrženého po divoké honičce podezírají vedle loupeže i z vraždy

Krimi

Obviněným je podle serveru Blesk.cz profesionální boxer, který měl ubít v sobotu kladivem pod vlivem drog mladého muže (27) luxujícího vozidlo u garáží.

Podle CNN Prima News se měl napadený za pár týdnů ženit. Obviněný tělo podle médií hodil do auta, které zapálil.

Ještě v sobotu se měl stát terčem útoku zdrogovaného násilníka pracovník autobazaru. Když boxer muže zbil, odjel odcizeným jeepem.

Policisté po oznámení tohoto útoku pátrali po ukradeném autě a jeho šoférovi i s využitím vrtulníku. Vozidlo zaznamenali v Židenicích a chtěli ho zastavit, následovala ale zběsilá honička.

Po zhruba třicetikilometrovém pronásledování, které provázela i varovná střelba policistů, podezřelého zadrželi v Křenovicích poté, kdy na konci silnice auto zastavil a snažil se ještě utéct po svých.

Šofér kradeného Jeepu ujížděl z Brna, v patách měl střílející policisty

Krimi

Vyšetřovatelé už dříve zmínili, že muž v hodinách před zadržením překročil zákon pětkrát; měl ukrást osobní auta a motorku a dopustit se i násilí.

Policie rovněž uvedla, že procesní úkony jako zahájení trestního stíhání se zdržely kvůli zdravotnímu stavu muže. Policie neupřesnila, co mu bylo, od začátku ale hovořila o vlivu omamných a psychotropních látek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám