Hlavní obsah

Auto s propan-butanem začalo na pumpě hořet, dvě lahve vybuchly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V Dobřichovicích v Praze-západ v pátek dopoledne bojovalo několik hasičských jednotek s požárem nákladního auta, které převáželo tlakové lahve. Dvě z nich vybuchly. Auto navíc začalo hořet u benzínové pumpy.

Nákladní auto na pumpě shořeloVideo: Novinky

 
Článek

Požár byl hasičům nahlášen kolem půl jedenácté dopoledne. Na místo okamžitě vyrazily jednotky z nejbližšího okolí. Řidič a dvoučlenná posádka byli mimo vozidlo.

Foto: Novinky

Nákladní auta plameny zcela zničily.

„V autě bylo převáženo 6x 10kg propanbutanových lahví a dvě 30kilogramové. Dvě lahve před příjezdem jednotek vybouchly, naštěstí nikdo nebyl zraněn,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Lenka Kostková.

"Příčinou vzniku požáru byla závada na mechanickém ovládání rozehřívací pece," řekla ČTK mluvčí policie Jana Dětská. Při zásahu byl lehce zraněný jeden z hasičů.

Foto: Novinky

Nákladní auta plameny zcela zničily.

Řidič auta je cizinec, který nemá platný řidičský průkaz. "V minulosti ho měl, ale poté mu byl udělen zákaz řízení a po uplynutí doby zákazu si muž řidičské oprávnění nevyzvedl, takže pozbylo účinnosti," uvedla Dětská.

Spolujezdce, který je také cizinec, policisté identifikovali jako osobu nežádoucí. "Převezme si ho cizinecká policie," informovala mluvčí.

Hasiči podle Kostkové zajistili vyteklé kapaliny a provedli sanaci místa. Nákladní auto, s jehož pomocí se opravují silnice, téměř celé shořelo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám