Hlavní obsah

Auto s pěti mladými lidmi na Olomoucku skončilo po nárazu do stromu na střeše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pět mladých lidí se zranilo při sobotní ranní nehodě u Odrlic na Olomoucku poté, co se jejich auto při nárazu do stromu převrátilo na střechu. Na Twitteru o tom informovali olomoučtí hasiči.

Foto: Twitter HZS OK

Auto u Odrlic se po nárazu převrátilo na střechu.

Článek

Ve voze zůstalo zaklíněno pět cestujících - dvě dívky a tři chlapci, podle mluvčí záchranky Lucie Mikiskové všichni zletilí. Čtyři z nich jsou zranění lehce, řidička utrpěla středně těžké zranění. Hasiči je vyprostili a předali je záchranářům.

"Na páteřních deskách s krčními límci jsme osoby vytáhli ven. Využili jsme rozpínací válec, abychom se k jednomu zraněnému dostali, protože byl ve vozidle zaklíněn komplikovaně," uvedli hasiči.

Podle záchranářů si nehoda vyžádala většinou pouze lehká zranění, zejména pohmoždění zad, krční páteře a ruky. "Řidička vozidla ovšem utrpěla středně těžké zranění, a to zlomeninu stehenní kosti. Ve stabilizovaném stavu však byla převezena lékařskou posádkou do Fakultní nemocnice Olomouc na traumacentrum v rámci oddělení urgentního příjmu," uvedla Mikisková. V olomoucké nemocnici skončili po základním ošetření i další zranění.

Řidič BMW se čtyřmi promile boural. Svědci ho zadrželi a policie mu auto zabavila

Krimi

Policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová řekla, že se nehoda stala krátce před 02:45 na silnici III/3732 v katastru obce Cholina. "Podle prvotního šetření tam mladá řidička Renaultu při jízdě ve směru k obci Odrlice nepřizpůsobila rychlost jízdy zejména dopravně-technickému stavu komunikace, vlastnostem vozidla a svým schopnostem. V levotočivé zatáčce v klesání dostala s vozem smyk, vůz se přetočil přes střechu a narazil do vzrostlého stromu," uvedla Vybíhalová.

Dechová zkouška na alkohol podle ní vyloučila, že by žena řídila pod vlivem alkoholu. Okolnostmi nehody se policie nadále zabývá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám