Hlavní obsah

Auto na přechodu na Břeclavsku srazilo trojici studentů

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Tři zranění studenti jsou bilancí ranní nehody, která se stala po sedmé hodině ve Valticích na Břeclavsku. V Sobotní ulici na přechodu pro chodce do skupiny vjelo osobního auto.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Sobotní ulice míří od autobusové zastávky v centru Valtic ke Střední vinařské škole a dále do rakouského Schrattenbergu. Podle mluvčí břeclavské policie Kamily Haraštové přecházela tříčlenná skupina studentů po přechodu pro chodce, když do ní vrazil jednačtyřicetiletý řidič Škody Rapid, který je zřejmě přehlédl.

„Jeden šestnáctiletý a dva sedmnáctiletí utrpěli při střetu zranění a museli být převezeni do nemocnice,“ uvedla mluvčí.

"Jeden nezletilý utrpěl středně těžké poranění hlavy a břicha, převezli jsme ho na anesteziologicko-resuscitační oddělení do Dětské nemocnice v Brně," upřesnila ČTK mluvčí záchranářů Hedvika Kropáčková. Další dva byli zraněni lehce, z toho jeden v obličeji, druhý na noze. Záchranáři je převezli k ošetření do břeclavské nemocnice.

Řidič se podrobil dechové zkoušce na alkohol a testu na omamné a psychotropní látky. Oba výsledky dopadly negativně.

Okolnosti nehody a míru zavinění šetří policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám