Hlavní obsah

Auto bez řidiče se řítilo po frekventované ulici v Ostravě v protisměru

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Kuriózní nehodu, kterou způsobilo auto bez řidiče na jedné z nejvýznamnějších dopravních tepen v Ostravě, vyšetřuje policie. Podle dosavadních informací řidič nebo řidička Fiatu Tempra nejprve v pondělí odpoledne projel na červenou rušnou křižovatku, pak narazil do obrubníku silnice a z automobilu utekl. Auto se vzápětí dalo do pohybu a způsobilo nehodu, při které nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Článek

„Auto bez řidiče pokračovalo přes čtyři jízdní pruhy samovolně po mostě a v protisměru následně došlo ke střetu s přijíždějícím vozidlem Škoda Fabia šedé barvy, které řídila 46letá žena. Ke zranění nedošlo,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Závažnost situace podle ní zvyšuje fakt, že k události došlo na frekventované ulici Rudné a to v půl třetí odpoledne v době zvýšeného provozu.

Z kamerových záznamů policie zatím zjistila, že fiat nejprve vjel do křižovatky mezi dvěma stojícími vozidly, která stála na červenou.

„Mezi nimi projel řidič fiatu zřejmě na červenou a v jízdě pokračoval vpravo, kde narazil do obrubníku komunikace, z vozidla vyskočil a z místa utekl,“ popsala mluvčí událost, která předcházela rozjetí prázdného vozidla.

Policie nyní pátrá zejména po řidiči modré Toyoty Yaris, která v té době stála na křižovatce na červenou. „Pátráme také po dalších případných svědcích nehody. Informace k věci mohou občané sdělit na lince 158 nebo na telefonu 974 725 254,“ dodala Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám