Hlavní obsah

Amnestovaný vězeň nezvládl pobyt na svobodě a oběsil se

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Roman Č. patřil mezi ty, kteří v prvních dnech letošního roku opustili předčasně kriminál díky prezidentské amnestii. Za mřížemi pobýval muž (38) ze severního Plzeňska s přestávkami od roku 2006. Nečekaně nabytá svoboda ho teď zabila. A to doslova. Minulé úterý se oběsil, protože se nedokázal vyrovnat s tím, jak bude dál žít. V dopise na rozloučenou napsal, že se dostal do bezvýchodné situace.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Plzeňská ubytovna kde amnestovaný vězeň skoncoval se životem.

Článek

Byl takřka bez peněz s dluhy na krku, přišel o rodinu a hlavně neměl před sebou žádnou budoucnost. To všechno se nejspíš na jeho smrti podepsalo. Se životem skoncoval na jedné z plzeňských ubytoven, kde požádal o nocleh 5. ledna.

Za tři dny ho se smyčkou na krku uvázanou na klice od pokoje našel správce objektu. „Dlužil nám peníze za ubytování. Zaplatil si totiž jen jedno přespání, ale zůstal déle. Měl zamčené dveře a klíče byly zevnitř. Správce vylomil fabku a našel ho tam,“ řekla žena z recepce.

Policejní mluvčí Martina Korandová potvrdila, že se jednalo o sebevraždu. „Muž zanechal dopis na rozloučenou,“ upřesnila Korandová.

Podle předsedy plzeňského soudu Jiřího Levého rozhodl soud o propuštění Romana Č. z věznice 2. ledna. „Odpykával si dva tresty i za ohrožení pod vlivem návykové látky a za neplacení výživného,“ upřesnil Levý.

Psycholog Karel Bröckl míní, že tento člověk se v novém prostředí ocitl pod silným tlakem, když se zčistajasna dostal ven z věznice a nebyl na to připraven. Upozornil také na to, že tohle riziko s sebou nese právě nečekaně vyhlášená hromadná amnestie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám