Hlavní obsah

Akční honička na Kladensku: Policisté použili pistoli i zastavovací pásy

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno
Aktualizováno

Vrtulník, zastavovací pásy a nakonec střelba, tak vypadalo policejní stíhání řidiče ve středu na Kladensku. Šofér má podle policie zákaz řízení a byl pod vlivem drog. Ve čtvrtek odpoledne policie zveřejnila video z pronásledování.

BEZ KOMENTÁŘE: Ujíždějící řidič projel zastavovací pásyVideo: Policie ČR

 
Článek

Vše začalo v Kladně, kde se policisté pokusili zastavit k silniční kontrole vůz značky Seat Leon.

"Řidič nereagoval na výzvy k zastavení a začal ujíždět. Pronásledování probíhalo na Kladensku a Berounsku, v průběhu přibližně půl hodiny se do něj zapojilo celkem sedm hlídek a povolán byl také policejní vrtulník," řekl Novinkám policejní mluvčí Jakub Vinčálek.

Policisté během honičky použili zastavovací pásy. Ujíždějící řidič si z nich ale nic nedělal a i přes prasklé pneumatiky prchal dalších deset kilometrů. "Zasahující hlídky užily donucovacího prostředku – varovného výstřelu. Řidiče se podařilo dopadnout na okraji Kyšic na Kladensku, kde zajel do pole," doplnil Vinčálek. Při honičce bylo poškozeno kromě ujíždějícího vozu také auto policie.

Je to prý normální

Jak zjistil reportér Novinek na místě, zraněného řidiče převezla záchranná služba do jedné z pražských nemocnic. Zadní okno seatu bylo prostřeleno. Podle informací z místa měla řidiče zasáhnout střela do ucha.

BEZ KOMENTÁŘE: Policistům na Kladensku ujížděl zdrogovaný řidič se zákazem řízeníVideo: Novinky

Na místo nakonec dorazil majitel auta, který je kamarádem ujíždějícího řidiče a vůz mu půjčil. Přítelkyně řidiče na místě potvrdila, že policii v minulosti ujížděl opakovaně. "To je u něj normální," sdělila reportérovi Novinek.

Ujíždějící řidič bydlí jen několik desítek metrů od místa, kde honička skončila.

"Zjistili jsme, že má řidič vysloven platný zákaz řízení. Za volant navíc usedl pod vlivem drog," dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám