Hlavní obsah

Agresivní dogy napadly ženu i její fenu, ta útok málem nepřežila

Právo, pko
Brno

Psí věrnost zachránila zřejmě před vážnými zraněními čtyřiapadesátiletou ženu, která ve středu vyrazila na procházku k přírodnímu parka Baba v Brně. Na ženu s její fenou ridgebacka zaútočily dvě skvrnité německé dogy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Fena napadené ženy svou majitelku urputně bránila a sama za to téměř zaplatila životem, agresivní psi ji zle potrhali. Zdivočelé dogy museli odchytávat strážníci ve spolupráci s policisty.

Vše mohlo přitom dopadnout ještě hůř, kdyby pozorná svědkyně nezaslechla z lesa zuřivý psí štěkot a volání o pomoc. Na místo proto ihned po oznámení vyrazily dvě hlídky strážníků a odchytová služba. Ty v lese zahlédly dvě dogy a o chvíli později narazily na ženu v šoku, která jim pověděla o napadení.

„Mezitím strážník odchytu objevil v lese jednoho ze psů. Odchytil ho a zjistil, že jde právě o napadenou fenu ridgebacka. Desetiletý ochranářský pes však byl vážně poraněný, potrhaný po celém těle a se spoustou krvavých šrámů. Majitelka si jej ihned převzala a odvezla k veterináři,“ popsal situaci mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci rychle informovali místní radnici, aby varovala občany a sami varování ještě rozhlásili megafonem. Na místo také přispěchali policisté. To už strážníci znali totožnost majitelky agresivních dog a zakrátko zjistili, že jeden z psů se k ní vrátil. Druhého po půl hodině chytli policisté. Ti se také případem nadále zabývají kvůli podezřené ze spáchání trestného činu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám