Hlavní obsah

V sobotu zemřelo na silnicích osm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ REPUBLIKA

Tzv. dušičkový víkend bude na silnicích zřejmě patřit mezi jeden z nejtragičtějších v tomto roce. Jen v sobotu při nehodách zemřelo osm lidí. Víkend před svátkem zemřelých patří tradičně ve statistikách k nejhorším. Část nehod se přisuzuje i svátečním řidičům.

Článek

Dalších 27 lidí bylo během soboty zraněno těžce a 91 lehce. Vyplývá to ze statistik zveřejněných na internetových stránkách policie.

"Provoz byl daleko větší než v ostatních víkendových dnech na podzim a bylo i více nehod," řekl pracovník Centra dopravních informací. Údaje zi za neděli zatím nejsou k dispozici.

Nejčastější příčinou nehod byla nepřiměřená rychlost či nedání přednosti v jízdě. Alkohol v krvi řidičů policisté naměřili ve 33 případech.

Osudnou se stala sobotní jízda například pro řidiče osobního vozu Suzuki, který v Hradci Králové nezvládl řízení a narazil do sloupu veřejného osvětlení. Při nehodě utrpěl těžká zranění, jimž při převozu do nemocnice podlehl. Stejně skončil v noci na sobotu řidič, který v Bystřici nad Pernštejnem narazil do betonové zídky. Jeho spolujezdec utrpěl těžké zranění.

Smrtelné následky si vyžádala i kolize u obce Labuť na Tachovsku, při které zahynul řidič osobního auta. [celá zpráva] Další člověk zemřel při havárii, jež se stala na 50. kilometru dálnice D5 ve směru na Prahu.

Nejvíce obětí si auta vyžádala shodně o dvou víkendech - 30. září a 1. října a 16. a 17. září. V obou případech zemřelo vždy 16 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám