Hlavní obsah

Kriminalistovi utekl ze služebny zadržený lupič

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOR

Tachovská kriminálka má z ostudy kabát. Jednomu z detektivů utekl ze služebny zadržený muž podezřelý z loupeže, kterého nechal několik minut bez dozoru. "Kriminalistu jsem postavil mimo službu až do vyšetření případu," řekl v pátek Právu tachovský policejní ředitel Jaromír Kníže.

Článek

Provinilci hrozí obvinění z trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele z nedbalosti. "Případ už vyšetřuje inspekce ministra vnitra," potvrdil Právu Petr Vorlíček z tiskového odboru ministerstva vnitra.

Jak se zločinci podařilo utéci ? Kriminalista ho zadržel jako podezřelého a zahájil výslech na služebně Obvodního oddělení policie v Boru. Muž měl na ulici v Boru přepadnout a oloupit o mobilní telefon kolemjdoucího.

"Doznal se i k další trestné činnosti. Policista ho umístil do zamřížovaného prostoru u schodiště mezi přízemím a prvním patrem a šel si ověřit některé skutečnosti, které podezřelý uváděl ve své výpovědi. Ten toho využil, během pěti minut se protáhl mezerou ve mříží a utekl chodbou, které už vede přímo ven z budovy mimo stanoviště stálé služby. Prostor, kde byl zadržený muž umístěn, nebyl žádnou zadržovací celou," upřesnil Kníže.

Podle něho kriminalista porušil předpis o střežení a eskortě zadržených osob, který nařizuje, že musí být neustále střeženy. "Pokud kriminalista odešel, měl střežením pověřit jiného kolegu," prohlásil Kníže. Policisté po uprchlíkovi vyhlásili pátrání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám