Hlavní obsah

Vlak usmrtil čtyřletou holčičku

Právo, Novinky, Ivan Langr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

V neděli odpoledne srazil jedoucí osobní vlak, který jel z Jaroměře do Hrádku nad Nisou, u velkoprodejny Makro v Liberci čtyřletou holčičku. Holčička na místě zemřela. Děvče se pohybovalo u kolejiště ve čtvrti Doubí se svojí matkou (29), které se nic nestalo.

Článek

Jak Právu upřesnila mluvčí krajské záchranné služby Kristýna Fejfarová, utrpěla dívenka mnohačetná poranění, která nebyla slučitelná se životem. "Holčičku se před naším příjezdem na místo snažili oživovat laici, pak jsme v tom pokračovali i my, ale bohužel se ji nepodařilo zachránit. Její zranění byla mnohačetná," řekla Právu Fejfarová.

Tragickou nehodu začala ihned vyšetřovat liberecká kriminální policie, protože matka s dcerou se v době neštěstí nacházely v místech, kde není železniční přejezd ani přechod pro pěší.

Policie vyšetřuje příčiny nehody

"Okolnosti případu a také míru zavinění prošetřuje služba kriminální policie a vyšetřování, protože se obě nacházely v místech, která nejsou uzpůsobena ani pro přejezd aut, ani pro přechod pěších. Matka ale vyvázla z neštěstí bez zranění," líčila Právu liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Také podle mluvčího Drážní inspekce Zdeňka Neusara došlo ke střetu mnohatunového kolosu a dívky mimo železniční přejezd. Kriminálku tak pravděpodobně bude především zajímat, proč matka svou dceru do životu nebezpečných míst vůbec pustila nebo případně zavedla.

"Nehoda přerušila provoz na trati mezi Turnovem a Libercem na dvě a půl hodiny. Obnoven byl až krátce po 18. hodině, " řekl Novinkám Zdeněk Neusar z Drážní inspekce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám