Hlavní obsah

Kriminalisté rozbili gang obchodující se Subutexem

Právo, top

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Gang, který na Ústecku distribuoval tablety Subutexu, legální náhražku tvrdých drog, zadrželi kriminalisté. Miroslav Králíček z ústecké policie Právu v pátek řekl, že trojice mužů byla obviněna z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů.

Článek

Dealeři si Subutex, kterým lékaři pomáhají narkomanům závislým na těžkých drogách zbavit se závislosti, opatřovali díky lékařským předpisům. Králíček odmítl potvrdit, zda 52letý E. H., o tři roky starší M. H., 31letý I. Z. či 27letý J. K. prodali Subutex i 21leté dívce z Ukrajiny, která na předávkování tímto lékem zemřela.

"V tuto chvíli to nemohu komentovat. Zatím nelze ani potvrdit, zda pachatelé recepty získávali od jednoho či více lékařů," řekl kriminalista.

Subutex měli prodat 25 lidem

Trojice nejméně ve dvaceti případech prodala 25 osobám Subutex, který obsahuje látku Buprenorfin uvedenou na seznamu zakázaných psychotropních látek. Subutex, který je běžně k dostání v lékárnách na předpis, se užívá tak, že si ho pacient vloží pod jazyk. Narkomani ho ale rozpouštějí a píchají si ho do žíly. Lék pak ale poškozuje žíly a srdeční chlopně.

Primář infekčního oddělení ústecké Masarykovy nemocnice Pavel Dlouhý potvrdil, že se zde zemřelá dívka léčila šest týdnů se zánětem chlopně, lékaři jí ale již nedokázali pomoci.

Reklama

Související témata:

Související články

Celníci rozbili gang pašeráků drog

Dvanáct trestně stíhaných, deset kilogramů marihuany, menší množství heroinu, pervitinu, hašiše, lysohlávek a tablet Subutexu. Takový je výsledek akce...

Výběr článků

Načítám