Hlavní obsah

Kradený automobil zastavila policie střelbou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Střelbou do pneumatiky zastavili liberečtí policisté u Mladé Boleslavi dva muže, kteří před nimi ve středu večer ujižděli v ukradené dodávce Citroën Jumper. Pachatelé před zásahem policistů natlačili jedno z policejních vozidel na svodidla.

Článek

Podle mluvčí liberecké policie Vlasty Suchánkové vznikla na policejním autě škoda asi 70 000 korun. Policisté vyvázli bez zranění. 

Dopadený řidič je podezřelý nejen z krádeže, ale i z útoku na veřejného činitele. Hrozí mu až pět let vězení, protože použil svůj vůz proti policistům jako zbraň.

Dodávku ukradli muži před dvěma dny v Olomouci. S odcizeným vozem natankovali palivo u čerpací stanice v Jablonném v Podještědí na Českolipsku, odkud bez placení odjeli. Pokračovali na Liberecko, kde je stíhalo osm policejních motorizovaných hlídek. Další policejní auta se do pronásledování zapojila u Turnova a na Mladoboleslavsku.

"Jedno naše auto skončilo na svodidlech u Bakova nad Jizerou poté, co na něj řidič citroënu bezohledně najel," uvedla Suchánková.

Dodávku se policistům podařilo zastavit až u průmyslové zóny na okraji Mladé Boleslavi. Při zásahu jí prostřelili pneumatiku. Nikdo nebyl zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám