Hlavní obsah

Řidiče kamiónu přepadli na D5 falešní policisté

Právo, Novinky, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Falešní policisté přepadli v noci na čtvrtek na dálnici D5 mezi Prahou a Berounem 35letého řidiče kamiónu ze Slovenska, který měl namířeno z Maďarska do Německa. Zmlátili ho, ukradli mu kamión se 174 plazmovými televizemi a potom ho odvezli na jih Čech.

Článek

Stopem se dostal k nejbližší policejní stanici a loupež nahlásil až v 5. 30 hodin ráno v Boršově nad Vltavou u Českých Budějovic.

"Řidič jel po D 1 na Prahu a potom z Prahy na Beroun po D 5. V tomto úseku ho však předjelo bílé vozidlo Octavia s červeným majákem na střeše. Ve vozidle byl řidič a spolujezdec, který mu ukazoval červeným terčem, aby zastavil. Když uposlechl přišel ke kamiónu muž v uniformě dopravního policisty s brigadýrkou naraženou do čela a požádal ho o doklady," popisovala začátek přepadení mluvčí českobudějovické policie Lucie Ptáčková.

Dále uvedla, že po kontrole dokladů řekl lupič řidiči, že mu nefungují zadní světla a aby šel s ním za návěs. "Tam ho však i s komplicem zmlátili a potom naložili do kufru Octavie. Potom ho vozili až ztratil pojem o čase a museli ho pustit někde nedaleko Českých Budějovic, protože šel asi dvacet minut, pak si stopl řidiče Škody Favorit, který ho odvezl na nejbližší policejní stanici v Boršově nad Vltavou, kde loupež nahlásil," konstatovala Ptáčková.

Hned potom putoval slovenský  řidič na ošetření a potom se vydal s policisty v autě na trasu mezi Prahou a Berounem, kde se snažili najít místo přepadení. "Řidič totiž nemá ponětí o čase protože nenosí hodinky, takže ani neví, kdy k přepadení mohlo dojít," upozornila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám