Hlavní obsah

Policii se přihlásil řidič, který přejel muže na koloběžce

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Na policii se ve středu sám přihlásil 30letý muž z Písecka s tím, že řídil vozidlo, se kterým v noci na neděli mezi Chlumčany a Dobřany na Plzeňsku přejel 41letého muže na koloběžce. Ten zemřel na následky vážných zranění ještě před příjezdem záchranářů.

Článek

Řidič z místa nehody ujel. "Teď tvrdil, že si o nehodě přečetl v novinách a uvědomil si, že by to mohl být on, protože v tu dobu místem projížděl a při vyhýbání se jinému vozidlu a něco na silnici přejel.  Hájil se tím, že netušil, že to je člověk, protože nic neviděl ani ve zpětném zrcátku," řekl František Pešl z Okresního policejního ředitelství Plzeň-jih. Podle něho policejní rada muže obvinil z trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti.

Proč přejetý muž ležel na zemi zatím není jasné. V příkopu policisté našli mírně poškozenou koloběžku, na které jel v noci z hospody domů. "Zřejmě měl nějaký karambol a zůstal ležet na silnici. Vypadá to, že byl pod vlivem alkoholu. Kolem půl jedenácté v noci ho viděl ležet na silnici náhodně projíždějící řidič. Zastavil a zapnul varovná světla. Poté je objíždělo další osobní vozidlo, které ležícího přejelo. Řidič nezastavil a ujel, bylo zahájeno pátrání," upřesnil Pešl.

Reklama

Související články

Muže na koloběžce přejely dva automobily

Jedenačtyřicetiletého muže na koloběžce srazilo auto v noci na neděli na silnici mezi Dobřany a Chlumčany na Plzeňsku. Muže našli záchranáři již mrtvého. Řidič...

Výběr článků

Načítám