Hlavní obsah

Policisté na Hodonínsku pronásledovali naháče

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HODONÍN

Nezvaný noční host, a ještě k tomu v rouše Adamově. Takovou historku zažili obyvatelé Velké nad Veličkou na Hodonínsku. Do několika dvorů a domů v noci na neděli vnikl podnapilý svlečený muž. Stačil také zaútočit na jednoho z obyvatel domů.

Článek

Na podivnou událost v jejich rajonu policisty upozornil jeden z navštívených majitelů domů. I když se muži zákona divili, ihned vyjeli a záhy naháče dopadli. Pak začali skládat střípky z mozaiky rušné noci.

Muž, který je požádal o zásah, byl prvním, kdo měl tu "čest" nezvaného hosta poznat. Ten nejprve zvonil a poté vykopl vstupní dveře. Vběhl do domu a až po zničení dalších dveří narazil na probuzeného majitele. Namísto vysvětlení svého činu ale raději uprchl a zůstala po něm jen škoda za tisíc korun.

Na jeho trase se ocitl dvůr dalšího domu, kde se pustil do změny podoby dvora. Naštěstí nestačil zanechat větší škodu. Zalíbil se mu asi další dům. "Vstupu do domu se tentokrát dožadoval křikem. Když jednatřicetiletý majitel otevřel dveře, nahý muž jej začal fyzicky napadat. Strkal do něj a tloukl jej pěstmi. Překvapenému majiteli se útočníka podařilo vytlačit z domu, načež ten sebral květináč, který stál před vchodovými dveřmi a po majiteli jej mrštil," uvedla tisková mluvčí hodonínské policie Irena Bauer.

Vzhledem k alkoholem ovlivněné mušce majitele domku naštěstí nezasáhl. To už se ale jeho pobyt na svobodě chýlil ke konci, policisté násilníka zadrželi a zajistili mu nocleh v policejní cele.

Muž byl posilněn alkoholem

Hlavním aktérem noční show byl pětatřicetiletý muž z Veselí nad Moravou. V krvi měl po zadržení 1,4 promile alkoholu. Po vystřízlivění mu již policejní komisař sdělil obvinění z trestných činů porušování domovní svobody výtržnictví.

Soud, kam se již jistě dostaví oblečený, mu v případě uznání vinným může nadělit až dvouletý pobyt v zamřížovaném prostředí. "Vyšetřování případu ještě neskončilo. Policisté čekají na výsledky testů, které prokáží, zda příčinou chování obviněného, který byl podnapilý, nebyly navíc například omamné a psychotropní látky," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám