Hlavní obsah

Lupič se z peněz dlouho neradoval

Právo, Novinky, pno, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Bankovní loupež se odehrála ve čtvrtek po dvanácté hodině v centru Olomouce. Ozbrojený lupič si z pobočky finančního ústavu odnesl několik desítek tisíc. Radost z rychle získaných peněz si však moc neužil, policistům se ho podařilo zadržet po několika minutách od loupeže.

Článek

"Policii se muže podařilo zadržet čtyři minuty po loupeži. K tomu výrazně přispěl jeden z klientů banky, který ihned po přepadení zavolal na linku 158 a pachatele popsal," uvedla mluvčí olomoucké nemocnice Marta Vlachová.

"K přepadení došlo ve čtvrt na jednu odpoledne. Muž maskovaný na hlavě bílou kšiltovkou, na očích slunečními brýlemi a na tváři šátkem přistoupil k přepážce a namířil na pracovnici banky pistoli. Ta mu vydala několik desítek tisíc korun a muž následně z banky odešel," doplnila Vlachová.

Stejnou pobočku Živnostenské banky přepadl lupič již 11. srpna, a to také krátce po poledni. Po pachateli, který byl maskován přes obličej punčochou a přinutil se střelnou zbraní v ruce pod pohrůžkou zabití zaměstnankyni za přepážkou, aby mu vydala peníze, policie dosud pátrá. Předmětem šetření nyní je i to, zda v případě obou loupeží nejde o téhož lupiče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám